Økt skredfare i Nordreisa

SKREDFAREVURDERING

Skredfaren vil være økende kommende døgn med sterk vind, nedbør og temperaturstigning. Det er de sørlige deler av varslingsområdet som vil få mest nedbør. Nedbøren vil komme som snø over 400-600 moh. Det er særlig faren for våtsnøskred som vil øke, men vi vurderer ikke at bebyggelse ligger utsatt under slike værforhold. Varsom melder faregrad 3 for deler av varslingsregionen: "Vindøkning fører til økt skredfare. Unngå leområde der det samler seg fersk fokksnø, typisk bak rygger, i søkk og renneformasjoner".

SNØ- OG SKREDOBSERVASJONER

Ingen sikre snøskredobservasjoner siste døgn.

HENVENDELSE

Følgende henvendelse ble mottatt 11.01.2022 kl 11:00 fra Vakthavende (Værvarslinga i Nord Norge).
Det er varslet vindøkning og 20-40 mm nedbør i sørlige deler av varslingsregionen kommende døgn. Temperaturen vil stige i løpet av natten.

VÆROBSERVASJONER

Det har ikke kommet nedbør av betydning siste døgn. Temperaturen har steget til rundt null grader i kyststrøkene gjennom natta med vindøkning fra sørvest.

VÆRUTVIKLING

Troms tirsdag: Sørlig stiv kuling utsatte steder, i formiddag dreiende sørvest. Stort sett oppholdsvær. Fra i formiddag litt snø, senere overgang til spredte snøbyger, på kysten sluddbyger eller regnbyger. Onsdag: Økning til sørlig stiv til sterk kuling, om formiddagen dreiende vestlig og forbigående liten storm på kysten. Regn, snø over 400-600 meter. Utover ettermiddagen sludd- og snøbyger.

ANBEFALT TILTAK

Følge med på skredaktivitet. Nye skredhendelser registreres fortløpende på regObs eller ved å ringe NGI.

NESTE SKREDVARSEL

Neste skredvarsel vil bli sendt etter ny hendvedelse.

OM VARSELET

Dette skredvarselet er utarbeidet av NGI - Frode Sandersen og kvalitetssikret av Kjersti Gisnås.


For regionalt skredvarsel se varsom.no