Nordreisa kommune forvalter et mindre fond for næring som består av midler kommunen årlig mottar fra Troms Fylkeskommune. Målet med næringsfondet er å styrke kommunens mulighet til næringsutviklingsarbeid med utgangspunkt i lokalmiljøets forutsetninger og muligheter. Kommunen har nå tilgjengelige midler i fondet og oppfordrer næringsliv og nye etablerere til å søke om støtte til tiltak som fremmer verdiskaping, næringsutvikling og/eller entreprenørskap.

Søknader med mindre beløp behandles administrativt av næringsutvikler og saksbehandlingstid er cirka 3 uker. Søknader med støttebeløp over 100 000 NOK behandles av politisk utvalg. Saksbehandlingen kan i slike tilfeller ta lengre tid, da det må følge utvalgets møteplan. Det er Næringsutvalget som er fondsstyre og utvalget har 4 møter per år. Neste møtedato er 9.september 2016.

Kommunen får årlig tildelingsbrev fra fylkeskommunen som legger føringer på forvaltningen av fondet. I tillegg skal fondet forvaltes i henhold til Retningslinjer for distrikts- og regionalpolitiske virkemidler, Forskrift for distrikts- og regionalpolitiske virkemidler og gjeldende lover/regelverk, herunder blant annet forvaltningsloven og EØS-reglementet for offentlig støtte.

Søknader mottas kun elektronisk, via www.regionalforvaltning.no

Kontaktperson:
Ida Wigdel, næringsutvikler
Telefon: 77 58 80 53