Ugleprisen ble første gang delt ut i 1990 og tildeles til ansatte som gjennom sitt arbeid, deltakelse og positive støtte har bidratt til at kommunen er blitt enda bedre når det gjelder kompetanse, utvikling og service.

 

Vinneren får ett diplom og et jakkemerke som synlig bevis for sin viktige rolle i kommunen. Jakkemerket er naturlig nok ei ugle.

 

Hvorfor ugle? Jo, ifølge gresk mytologi satt ei ugle på skulderen til en vis og klok gudinne. På denne måten ble klokskapen og visdommen overført til uglen. Vi kan derfor si at Ugla symboliserer kompetanse, klokskap og visdom.

 

Ugleprisens jury er forrige års ugle og kommunedirektøren. I fjor fikk sak- og arkivleder Ellinor Evensen ugleprisen.

 

Ugleprisen for 2020 hadde som tidligere år mange gode kandidater, men en kandidat har spesielt pekt seg ut.

 

Denne ansatte har på en briljant og profesjonell måte kommunisert ut alvorlig og viktig informasjon til innbyggere, ansatte og media.

Kandidaten har satt kommunen i et spesielt positivt medielys, ved at vedkommende har deltatt på kommunens direktesendinger på Facebook. Kandidaten har til enhver tid vært tydelig på de faglige rådene, og har ved flere anledninger vist at humor kan være den beste medisin, og på den måten også bidratt til et godt omdømme for Nordreisa kommune.

Kandidaten har appellert til kollektivt ansvar til både gamle og unge, og har alltid stilt opp for kriseledelsen, kommunedirektøren, ordfører, kollegaer og innbyggere.

Kandidaten kaller en spade for en spade, og har med sitt tydelige språk og faglige kunnskap gitt en trygghet til hele organisasjonen og alle innbyggere, både gamle og unge. Måten kandidaten har utført sitt virke i denne spesielle, alvorlige og krevende tiden vi står midt opp i er helt fantastisk.

Dere har nok for lengst gjettet hvem som er den verdige vinneren av Ugleprisen for 2020; det er nemlig kommuneoverlege Øyvind Roarsen.

Gratulerer med Ugleprisen 2020!

Øyvind Roarsen med ugleprisen.jpg

Jan-Hugo Sørensen
Kommunedirektør