Kvænnes er et fantastisk lett tilgjengelig turområde i rett i nærheten av Storslett. Området har blitt tilrettelagt med gruslagte stier, rasteplasser og bålplasser med bord og benker, to parkeringsplasser og skilting.
 

Kvænnes er et stort flatt område på østsiden av Reisaelvas utløp til Reisafjorden. Her er det mange fine stier å spasere, jogge eller sykle på. En del av stinettet har i tillegg blitt rustet opp til en universell tilrettelagt standard, og kan trygt brukes med rullestoler eller barnevogner. På sommeren er Kvænnes et yndet badested på grunn av de store langgrunne sandflatene ved lavvann og den finkornede sanda. Området ellers er dekket med tett furuskog som enkelte steder går helt ned til strandkanten. Dette er utmerket sopp og bærterreng! Og på vinteren kjøres det skiløyper på deler av stinettet.

I 2010 ble det bygget en klatrepark for barn og denne blir omtakt som barnas naturpark.

Mesteparten av neset ble et statlig sikret friluftsområde i 1992 og de store flatene fra strandkanten og ut i fjorden vernet som Reisautløpet naturreservat i 1995.

Parkering og veibeskrivelse
Kjører du E6 nordover fra Storslett skal du ta av til venstre på den første store bakketoppen ca en km etter Statoil. Du kommer da inn på en smal grusvei som tar deg til den første parkeringsplassen etter ca 100 meter. Her er det plass til ca 5 biler. Den siste parkeringsplassen er ved veis ende og rommer ca 10 biler.

Turalternativer
Det fins mange gamle tråkk og grusveier på Kvennes. Kommunen har tilrettelagt for ulik aktiviteter på utvalgte strekninger

For kart og turbeskrivelser se www.naturvandring.no

 

 


 

 

 

Er det noe spesielt med oss - historie, kultur, personligheter, språk eller annet - vi ikke må glemme? Er det noen perler som lett faller mellom stoler eller blir glemt i skyggen av store?

Ta kontakt med prosjektmedarbeider Beate Brostrøm for innmelding av skatter. E-post: beate.brostrom@nordreisa.kommune.no