Ordførerturen er uformell og åpen for alle som ønsker å komme seg en tur ut på søndagsformiddagen. Turen til Váddásfossen er kun en liten del av dagen, og det viktigste er at alle som møter opp skal kose seg. Turen til Váddás fra bålplassen er kun omlag 650 meter lang, men stien passerer Storelva over en hengebru  festet til innstallasjon med trappetrinn. Personer som ikke kan bli med på selve turen til Váddásfossen pga. hengebruen - eller av andre årsaker - er selvfølgelig velkomne til å nyte en fin dag med sol eller regn ved bålplassen.

Nordreisa kommune oppfordrer alle som ønsker å delta til å trykke på delta Nord-Troms Turlags facebookarrangement, slik at de får en oversikt over hvor mye de må ta med av bålkos. Vi ønsker også å gjøre alle oppmerksomme på at vegen inn de siste kilometerne til Váddás er svært humpete, og vi anbefaler ikke førere av lave biler å bruke disse. Dersom dere har mulighet til å ta med sykkel anbefales dette. Sykkel kan til og med være et raskere alternativ her!

Ordførerturen sammenfaller med småviltjaktas første jakthelg, og bær og soppsesongen er også godt igang. Hvorfor ikke slå flere fluer i én smekk, og høst av kommunens naturgitte matlager. Ta med det du trenger for din ønskede aktivitet, og bli med opp til Ut i NORD-destinasjonen Luovosskáidi. Fra Luovosskáidi kan jegerne starte jakten i Statskogs jaktterreng, og bær- og sopplukkerne kan fylle sine bøtter og kurver på vegen nedover! (Visste du at du kan registrere mengden bær du plukker og vinne flotte premier på UtogPLUKK.no?)

Program for Ordførertur, søndag 13. september 2020:

  • Oppmøte kl. 12:00 på parkeringsplassen innerst i Oksfjorddalen, nedenfor Váddás gruver. Alle oppmøtte skriver sine navn og telefonnummer på listene til turlaget.
  • Kl. 12:15. Ordfører Hilde Anita Nyvoll ønsker velkommen og Nord-Troms Turlag serverer enkel bevertning som bålkaffe, nybakte boller og pølser.
  • Kl. 12:20 - 13:00. Sosial omgang.
  • Kl. 13:00. Det blir et musikalsk innslag fra Julie Viken som skal synge og spille gitar.
  • Kl. 13:10. Ordfører leder an turfølget til Váddásfossen.
                    De som ønsker å bli igjen ved bålet er velkomne til dét!
  • Kl. 13:30. Ordfører, representanter fra turlaget, friluftsrådet og kommunen går opp til Ut i NORD-turen Luovosskáidi (608 moh). Her er det gode muligheter å få hentet Ut i NORD-koden som du kanskje  har ventet med år etter år fordi den alltid har virket litt for langt unna!