Kommunal planstrategi er et verktøy som ble innført ved ny plan og bygningslov i 2008. Planstrategien er en del av det kommunal plansystemet. Den er ikke en plantype, men et hjelpemiddel for kommunestyret til å fastlegge og prioritere planarbeid i kommunestyreperioden. Hovedformålet med denne planen er at kommunestyret i løpet av sitt første virkeår skal gjøre prioriteringer på hvilke planer som skal utarbeides i inneværende periode.

Planstrategien må ikke forveksles med kommuneplanens samfunnsdel, handlingsdel eller arealdel. Planstrategien tar kun stilling til om disse eller andre planer som bør videreføres eller revideres, basert på den status og de utviklingstrekk som vi ser i dag.

Formannskapet ber nå om innspill til planstrategien fra statlige og regionale myndigheter, nabokommuner, kommunens innbyggere og andre interesserte. Innspill må sendes skriftlig til Nordreisa kommune, postboks 174, 9156 Storslett eller e-post til postmottak@nordreisa.kommune.no. Frist for innspill er 20. september 2012.

Last med forslag til planstrategi for Nordreisa 2012-2015 her