Det nye friluftsrådet frister med 75 turer i Nord-Troms

Den 10. juni gikk startskuddet for den nye turkassetrimmen i Nord-Troms. tilsammen 75 turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy er med i årets opplegg. Det er Nord-Troms Friluftsråd som sammen med medlemskommunene står bak nysatsingen. Hugo Tingvoll i friluftsrådet håper Ut i NORD vil bli en populær turaktivitet både for de som bor her og de som kommer på besøk til regionen.

OBS! Foreløpig er det kun kodeark klare på turer i Skjervøy og Kvænangen. Kodeark er også på vei ut til turmålene i Kåfjord og i Nordreisa og forventes på plass fortløpende, men er noe avhengig av vær og vind, og av at noen kan bringe kodearkene ut. På endel topper ligger det også snø ennå, og disse turmålene må derfor vente til det er forhold for å gå til disse.

Satser på variasjon. Turene er varierte og viser fram det fine Nord-Troms har å by på. Her finnes både lette turer i nærmiljøet og langt mer krevende og tøffe turer. Jeg tror mange vil ha premiekruset som et mål for sin deltakelse. For å klare det må sju forskjellige turer besøkes i løpet av sesongen som varer ut oktober. For barn under 10 år er kravet å besøke minst seks av turene. Ut i NORD er en flott mulighet til å gjøre seg bedre kjent både i egen kommune og i nabokommunene. Det passer spesielt godt å starte opp med dette i år siden 2015 er Friluftslivets år, sier friluftslivets daglige leder.

Egen nettside. I forbindelse med den nye turkassetrimmen har Nord-Troms Friluftsråd fått laget en egen nettside der deltakerne registrer seg og legger inn alle sine turer. På hvert turmål finnes det en kode. Det er denne turgåerne legger inn etter at turen er gjennomført. På utinord.no blir det også mulig å finne turbeskrivelser med kart og bilder om alle turer som er med. For å oppnå variasjon vil noen av turene bli byttet ut fra år til år. Nordreisa er den av kommunene med flest turer i Ut i NORD. De har 24 turer med, mens Kåfjord og Kvænangen begge har 18 turer. Skjervøy kan friste med 15 forskjellige turer.

Både høyt og lavt. - Ofte må vi ha et ekstra puff for å dra på tur til områder som er nye. Det er lett for å at vi velger de samme turmålene fra gang til gang. Med Ut i NORD blir det lettere å gjøre seg kjent på nye steder. Felles for årets turer er at de byr på svært flotte naturopplevelser. Våre fire kommuner har utrolig mye mektig natur å by på. Noen av turene ligger helt nede i fjæra mens andre går til de høyeste toppene. Sånn sett kan kanskje posten i lysløypa i Badderen og Halti med grensevarden mot Finland fortelle litt om variasjonen i årets turer. At turene skal være spredt rundt om i alle våre medlemskommuner har vært viktig for oss, forteller en spent Hugo Tingvoll.

Skilt kommer. Starten for Ut i NORD gikk den 10. juni. Snø i fjellet gjør at ikke alle turene vil være klare til da. Friluftsrådets daglige leder ber folk ha forståelse dersom ikke alle kodearkene er kommet på plass til oppstarten.

- 75 turer skal klargjøres med kasse, turbok og kodeark, og alle turmålene er desverre ikke klare. På vår nettside http://www.utinord.no/ er det informasjon om hva folk gjør dersom de kommer til et turmål der kodearket mangler. Og på friluftsrådets facebookside finner du løpende informasjon om stort og smått. Etter hvert vil vi også satse på å skilte alle turer slik at det skal være lett å finne fram. Skiltene er bestilt men de vil ikke komme opp før senere i år, avslutter Hugo Tingvoll i Nord-Troms Friluftsråd.

Ta kontakt dersom mer informasjon ønskes.

 

Med hilsen

NORD-TROMS FRILUFTSRÅD