Forfatterne som er bosatt i Tromsø, mottok høsten 2012 Troms fylkeskommunes arbeidsstipend for kunstnere for sitt litterære arbeid.

Forfatterne tar opp universelle tema som å snakke sammen og å være sammen i nære forhold. Til tross for mange likheter i tema, er handlingene i bøkene ulike. Kollbotn sine hovedpersoner jobber i mannsdominerte yrker, og hun legger handlingene i sine romaner til konkrete steder. Solstad-Nøis sine hovedpersoner jobber i mer kvinneyrker, og hun navngir ikke stedene der handlingene foregår. Språket og de litterære virkemidlene brukes hos begge forfatterne på en måte som åpner teksten for leserne.

Forfatterturneen er støttet av Fritt Ord og Troms fylkesbibliotek.

Forfatterbesøk følgende steder:
 Onsdag 23.10.13, kl.19.00: Gratangen folkebibliotek, Gratangsbotn
 Torsdag 24.10.13 kl. 18.00: Harstad bibliotek
Tirsdag 29.10.13 kl. 11.00: Nordreisa folkebibliotek, Storslett
 Lørdag 02.011.13 kl. 12.00: Lenvik bibliotek, Kunnskapsparken Finnsnes

Forfatterturneen er støttet av: FORFATTERE PÅ BIBLIOTEKET

Kjersti Kollbotn (1959):
Fakta: Fra Breim i Nordfjord. Bor i Tromsø. Utdannet sivilingeniør og doktoringeniør. Forfatterutdanning fra Universitetet i Tromsø. Er medlem i gruppa Jernbanepoetene, som starta opp i Tromsø i 2003. Mottok Blix-prisen for sin første roman. Tildelt Troms fylkeskommunes arbeidsstipend for kunstnere i 2012 sammen med Ingvild Solstad-Nøis. Norsk Kulturråds stipend i 2012. Skrev tredje hver lørdag i Nordlys fra oktober 2012 til juni 2013.

Debuterte i 2009 med romanen:
Eg er mammma. Eg skal vere god. Hovedpersonen, mamma Tove Vik, er kontrollør på vegprosjektet E8 gjennom Ramfjord i Tromsø kommune. Byen Tromsø er ramma rundt handlinga i romanen. Egentlig kunne den foregått hvor som helst, fordi mye av handlinga foregår på det indre planet hos hovedpersonen, men også i direkte relasjon til andre personer, blant annet barna hennes.

Romanen Taxi kom i 2011, og kan kalles en roadmovie. Hovedpersonen Marit er drosjesjåfør og kjører nattskift. Etter et endt nattskift forlater hun familien uten å si et ord og reiser vekk uten mål og mening. Dette er en psykologisk roman, og uvissheten om hvorfor Marit forlot familien ligger som en uro gjennom teksten.
 

Ingvild Solstad-Nøis (1973):
Fakta: Født og oppvokst i Tromsø. Bor i Tromsø. Bachelor i litteratur fra Universitetet i Tromsø. Forfatterutdanning fra Universitetet i Tromsø. Nestleder i Ordkalotten Tromsø internasjonale litteraturfestival. Tildelt Troms fylkeskommunes arbeidsstipend for kunstnere i 2012 sammen med Kjersti Kollbotn. 

Debuterte i 2011 med romanen: Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit. Hovedpersonen Eva besøker mora sammen med søstera Grete. Det er deres første besøk etter farens begravelse. Hver på sitt vis prøver alle tre å finne sin plass i sorgen, men de er frustrerte og irriterte på hverandre.

Romanen Rolig sone kom i 2013. Denne handler også om familierelasjoner og det sosiale spillet og det konfliktstoffet som ligger der. Jeg-fortelleren er Live, gift med Aamund, som hun mistenker for utroskap. Sønnen Eskil på tolv år stoler heller ikke helt på faren sin.