Beliggenhet
Nordreisa bibliotek er sentralt plassert på Storslett i Halti-bygget. Halti ligger ved elvebredden til Reisaelva, rett før du kommer til Storslett sentrum (sørfra).

På gateplanet finnes utlånsavdelingene for voksne og småbarn, tidsskriftavdeling samt lesesal. I kjelleretasjen finnes egen ungdomsavdeling og studierom. Eldre bøker er plassert i åpent magasin i kjelleren.

Publikums-PC'er med internett-tilkobling er plassert i utlånsavdelingen. I tillegg er en PC med tekstbehandling og internett-tilkobling plassert i kjelleren som er reservert studenter, dvs. reservert for voksne som tar grunn-, etter- eller videreutdanning.

Nordreisa bibliotek har også en filial i Rotsundelv som har lokaler i Rotsundelv skole

Samlingen
Dette finner du i biblioteket:

  • Bøker for barn og voksne
  • Referansesamling/oppslagsverk
  • Lydbøker for barn og voksne
  • Lokalsamling av nordnorsk litteratur, bøker fra Nord-Troms og Nordreisa kommune
  • Egne samlinger på samisk og finsk, omfatter bøker, lydbøker, musikk og film
  • Mikrofilmer av kirkebøker for Nordreisa og Skjervøy og leseapparat 
  • Lokalaviser og tidsskrifter
  • Norsk musikk på CD
  • Filmer (dvd'er) for barn og voksne

Alle kan benytte bibliotekets samling gratis.

Andre tilbud
Internett
Biblioteket har tre PC-er med internett-tilknytning og tekstbehandlingsprogram som publikum kan bruke. Internett kan reserveres for en time pr dag. Hvis du skal ta utskrifter er prisen kr 2 pr ark. Skoleelever slipper å betale for utskrifter til skolearbeid.

Fjernlån
Hvis du ikke finner det du trenger her i biblioteket, kan bøker bestilles fra et annet bibliotek. Fjernlån er gratis.

Bøker på minoritetsspråk
Det Flerspråklige bibliotek i Oslo har ansvaret for å kjøpe inn og låne videre bøker på minoritetsspråk i Norge. Flyktninger, asylsøkere og andre som er bosatt i Nordreisa kan få hjelp og veiledning av bibliotekspersonalet, når de ønsker å låne bøker på eget språk.

Leseplasser og grupperom
Biblioteket har lesesal i tilknytning til utlånsarealet i 1. etg. Dette rommet er åpent hver dag kl 8 - 18. Utenom åpningstid er det mulighet for å avtale leie av lesesal. For studenter er dette gratis. For andre er det faste leiepriser. I kjelleren er det studierom som kan benyttes som grupperom. Dette rommet er det mulig å reservere.

Videokonferanse
Halti har eget videokonferanserom, Ishavsstudio. Ishavsstudio leies ut til møtevirksomhet, kurs, fjernundervisning og lignende. Den eller dem en skal ha møte med må sitte i lignende studio andre steder i Norge eller enda lengre vekk. Ved å benytte dette utstyret er det mye å spare både i reisetid og i reise- og oppholdsutgifter. Det er faste priser for leie av dette rommet.

 

 

Bibskranke 3