I 2008 ble det gjennomført befaring i boligfeltene og sentrumsområdene i Sørkjosen og Storslett. Det ble da kartlagt manglende eller feil adressenummerskilting av flere boliger og bygninger.

 Eiendommer og boliger/bygg som er tildelt offisiell adresse som gate/vegnavn og nummer, skal sette opp husnummerskilt. Dette ble vedtatt av kommunestyret i 1984.

 I kommunestyre sak 114/1984 heter det:

 Tildelig av offisielle adresser / regler for husnummerskilt i Nordreisa.   

..Med hjemmel i bygningsloven av 18. juni 1965, § 105, skal følgende regler for husnummerskilt gjelde i Nordreisa.

I. Plikt til å sette opp skilt

 Enhver eier som av kommunen har fått tildelt offisiell adresse til bygning eller bygningsdel, plikter å sette opp og holde ved like husnummerskilt på eiendommen i samsvar med bestemmelsene i disse reglene.

 II. Skiltenes plassering m.v.

 Husnummerskilt skal plasseres på en måte som tydelig angir hvilken eiendom de knytter seg til og alltid være anbrakt slik at de er lett synlige fra veien. Skiltene skal holdes hele og rene og med tydelige tall og eventuelt bokstaver.

  III. Skiltenes materiale og utførelse.

 Husnummerskilt skal utføres i samsvar med modeller som er godkjent av oppmålingssjefen. Adresse nummerskilt som er godkjent av oppmålingssjefen.  

Størrelsen på adressenummerskilt og tall skal være slik Statens vegvesens skiltnormaler viser i kapittel II, avsnitt 7. skilt 770 (svart skrift på hvit reflekterende bunn).      

 

Dessverre er ikke dette vedtaket fullstendig fulgt opp siden det enda mangler husnummerskilt på noen boliger. Vi gjennomfører nå denne utsendelsen for å rette på det.

 Nordreisa kommune har kjøpt inn godkjente skilt og vi ønsker at du innen fristen henter ditt skilt på Nordreisa kommune, Servicetorget.

Pris per skilt med 1-2 siffer eller bokstav er kr 150,-

Dersom du har satt opp husnummerskilt, som er godkjent i henhold til kommunestyrets vedtak, ønsker vi at du gir beskjed til Nordreisa kommune, Servicetorget om dette slik at vi kan oppdatere listen over boliger og bygninger med manglende husnummerskilt.

 

Frist for oppsetting av husnummerskilt er 1. april 2010