Henting på gården – helt gratis!
”Jeg skulle fått bort dette skrotet”, tenker mange. Men så blir det ikke gjort. Det er både tungvint og kostbart å transportere bort landbruksskrot, og så blir det stående bak låven eller i en grøftekant til en gang det passer...

Det står mye utbrukt landbruksutstyr rundt om på gårdene og i bygdene. Det er skjemmende, det kan være risikabelt og det er definitivt dårlig reklame. Dessuten er det dårlig ressursbruk, når vi vet at metall er en ettertraktet vare for gjenvinning.

Pga av stor pågang er det usikkert når aksjonen kommer til Nord-Troms. Kanskje en gang på høsten. Men det går an å starte planlegginga av ryddinga allerede nå.

Hvor pågår kampanjen nå?
Kampanjen lanseres gjennom media og ulike kanaler fylke for fylke. Bondelagene i fylkene står for denne lanseringen. Kampanjen vil vare i 2006 og 2007.

Planen for henting kan justeres etter hvert avhengig av vær- og kjøreforhold, samt responsen. Pga stor respons, beregnes ca. 4-5 md fra innmelding/registrering til skrotet blir hentet. Men vi garanterer at alt skrotet vil bli hentet selv om det vil ta noe tid. Siden miljøaspektet er viktig for oss, forutsettes optimale innhentingsruter. Vi skal bruke minst mulig drivstoff for å samle inn skrotet!

For mer informasjon ring 800 33 330. Man kan gjerne ringe og registrere seg før offisiell lansering, men hentingen vil skje først i månedene etter forventet lansering. Alle blir uansett varslet ca 1 uke før skrotet blir hentet.

Informasjonen er hentet fra www.holdnorgerent.no