Løsningen inneholder forskjellige karttyper, som grunnkart, kommuneplan, reguleringsplan, friluftsliv og samfunnsikkerhet og arealressurser. Løsningen har fått inn flere utvalg, som Norge i bilder (ortofoto og satellittbilder), flomsoner, markslag/DMK og grus og pukk (NGU).

Som tidligere kan man søke på adresse, stedsnavn, eiendom og interessante steder, og nå kan du i tilegg søke på koordinater.

Det som er nytt med denne løsningen, er at vi nå har fått med Skjervøy og Storfjord (fra før er Kåfjord og Kvænangen med). Denne versjonen krever ikke installasjon av ekstra programvare for at det skal fungere. Løsningen er også til en hver tid oppdatert og er helt lik de kartene som kommunen selv jobber med til daglig.

Med de nye digitale kartene på Internett vil det blant annet lette kontakten med kunden i f.eks plan- og byggesaker, og andre saker som det er behov for kart. Med gode kart på Internett åpnes muligheten for at innbyggerne kan betjene seg selv når de ønsker det.

Ved å tilgjengeliggjøre kartdata på Internett er det mulig å hente effektiviseringsgevinster internt i kommunen, forbedre betjeningen av kommunens innbyggere og næringsliv, samt gi bedre beslutningsstøtte for politikere og administrasjon. Med denne nettløsning kan også du hjelpe kommunen med å ha korrekte kart. Vi vil derfor gjerne ha tilbakemeldinger hvis noen finner feil i kartet.