Huseier vil få skriftlig melding om hvilken dag/dato feieren kommer. Denne meldingen kommer pr post noen dager før besøket. 

Huseier må gjøre alt klart for feiing. Ovn/peis og pipe må klargjøres til feiing ved at alle spjell, trekkluker, ovnsdører skal være lukket til. Det må ikke fyres i ovnen eller peisen den dagen det skal feies. Sotet må tas ut før det fyres. 

Tilfredsstillende stige må være på plass, fortrinnsvis også reist. Godkjent takstige må være montert på alle tak med helling utover. Stigen må ikke nødvendigvis være reist, men den må være lagt fram der den skal reises. Nordreisa kommune krever i samsvar med gjeldende lov og forskrifter at det skal være montert godkjent takstige på alle tak med helling utover. Dersom takstige mangler, vil pipa ikke bli feid.

Hvis ingen er til stede når feieren kommer må det være hengt ut beskjed på inngangsdør eller på stigen til feieren om at ovn/peis og pipe er klargjort for feiing. Dersom det ikke er lagt ut skriftlig melding til feieren om at anlegget er klargjort for feiing og ingen er hjemme, vil ikke pipa bli feid. Dette på grunn av risiko for at boligen kan sotes til. 

I de tilfeller noen er tilstede og disse ønsker det samt at det er tilfredsstillende adkomst til sotluka, tar feieren ut sotet etter endt feiing. I de tilfeller ingen er tilstede når pipa feies, må huseier sørge for at sotet tas ut før det tennes opp i anlegget igjen. 

Hvordan vet huseier at pipa er feid? I de tilfeller folk er hjemme, vet de når feieren kommer. Dersom ingen er hjemme og det er lagt ut beskjed om at ovn/pipe er klargjort, vil feieren etter endt feiing legge igjen informasjon til huseier om at pipa er feid.