Prioritering, samhandling og desentralisering er stikkord som brukes i nasjonale styringsdokumenter. Gjennom bedre prioriteringer er målet likhet og kvalitet i den spesialisthelsetjeneste som tilbys befolkningen. Ved samordning og desentralisering er det viktig at pasientene opplever helhetlige og koordinerte tjenester. Videre er det et mål at pasienter ikke skal måtte reise langt for behandling av vanlige lidelser og oppfølging av kroniske tilstander.

Konferansen vil sette søkelys på dette gjennom å belyse begrepet samhandling, eksempler fra samhandling i praksis, hva de ulike nivåene i helsetjenesten kan gjøre til beste for pasienten og en framtidsrettet utdanning og kompetanseheving for å møte nye utfordringer.

Vi håper konferansen vekker interesse både hos politikere, interesseorganisasjoner, utdanningsinstitusjoner, administrasjon og fagfolk på ulike nivå i helsetjenesten. Konferansen er en del av utredningen til et distriktsmedisinsk senter i Nord -Troms. Ut fra styringssignaler nevnt innledningsvis, er det flere lignende prosjekter i landet. Utfordringen for oss blir å finne gode løsninger på spesialist-tjenester som folk i Nord - Troms trenger mest.

For ytterligere informasjon og påmelding - kontakt Herbjørg Fagertun tlf. 77 77 07 30, e-mail: herbjorg.fagertun@nordreisa.kommune.no Påmelding innen 18. november.

Program for dagen